Arkikuulumiset

Kuinka huolehtia koiran terveydestä

Tänne blogiin ei ole nyt tullut kirjoiteltua ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta katotaan jos sitä saisi paremmin tänne jotain laiteltua nyt kun alkaa oikeasti olla tuolla ulkona kylmä. Se on hauska miten tälläinen pari plus astetta saa nyt palelemaan, kun sitten taas keväällä se tuntuu ihanan lämpimältä 😀

Oon nyt tässä vähän tuuminut tota koiran hyvinvointia, kun tuo oma koira alkaa olla jo sen verran vanha, että tälläisä asioita joutuu alkaa pohtimaan. Tähän asti kaikki mennyt jopa ihmeenkin hyvin, mutta selkeästi alkaa hänestä huomata että ikä alkaa painaa. Pohdinnassa onkin ollut, miten tehdä näistä viimeisistä (toivottavasti vuosista) mahdollisimman mukavia hänen kannaltaan.

vanha koira

Yksi juttu mitä olen nyt talven varalta tehnyt on se, että hankin koiralleni ihan uudet tossut talven varalta. Toi kirjoitus esitti ihan hyviä pointteja siitä, kuinka se kylmä maa ja kaikki se mitä sinne pannaan talvella ei tee kovin hyvää koiran tassuille, jonka takia tossujen käyttäminen voi olla ihan fiksua. Ostin sitten noi niiden suosittelemat tossut, kun ei noi maksanut kuin 30 euroa.

Toinen asia mitä olen kovasti nyt pohtinut on se, että pitäisikö minun tilata koiralleni myös tuollainen ortopedinen peti. Koirani selkä on melko hyvässä kunnossa, mutta pohdin että tekisikö sille kuitenkin hyvää saada tuollainen mukava ja hoitava makuualusta, kun se tykkää kuitenkin aika paljon lattialla maata. Kova lattia ei ehkä tuossa iässä ole enään parhaimmilaan.

Saisin tuon pedin aika hyvin tuonne yhteen nurkkaan, josta koira näkisi aika hyvin sen mitä se haluaa, ja jossa sen olisi hyvä sen päällä maata. Noi on vaan vähän kalliimpia, jonka takia en olekkaan tuollaista sänkyä vielä tilannut. Jotenkin kyllä tuntuu, että tulen sellaisen tässä talven aikana hankkimaan.

Entä onko kellään kokemuksia koirien hieronnasta? Ikinä en ole sellaista kokeillut, mutta mitä vähän kommentteja siitä luin, niin osa tuntuu niistä kovastikkin pitävän. Tekeekö se oikeasti niin hyvää koiralle, että sellainen kannattaisi hankkia? Vai riittäisikö jos itse vähän koiraa hieroisi?

Toivon kovasti että tämä ihana koirani vielä pysyisi terveenä ja kunnossa mahdollisimman pitkään. Tiedän kuitenkin että tulee se päivä, jolloin kaikki ei olekkan niin hyvin kuin se on nytten. Ja se pelottaa minua. Välillä kovastikkin.

Tämä on se koiran omistamisen huonompi puoli, tämä tuleva luopuminen.